Als kind was ik altijd al met iets creatiefs bezig. Tekenen, schilderen, fotograferen, knutselen en nog veel meer. Ik had op jonge leeftijd nog niet zoveel met computers en technologie. Dat veranderde op het voortgezet onderwijs. In eerste instantie begreep ik daar helemaal niets van. Op dat gebied liep ik dan ook ver achter ten opzichte van mijn leeftijdsgenootjes. Tot het moment dat mijn ouders een computer voor mij kochten. Vanaf dat moment was ik gefascineerd door de werking van computers en technologie.
Ik heb altijd al geweten dat creativiteit bij mij paste, daarom ben ik naar het SISA in Antwerpen gegaan. Dat beviel mij zo goed dat ik daarna de kunstacademie in Antwerpen heb gedaan. Als afgestudeerd mediavormgever was ik klaar om de wereld in te trekken. Ik vond het lastig om werk te vinden dat ik echt leuk vond. Als freelancer kluste ik van opdracht naar opdracht totdat er een vacature bij het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal was. Ik ging daar als docent nieuwe media & fotografie aan de slag en was écht gelukkig.
Door een bezuinigingsoperatie hield het centrum op te bestaan. Ik was ontroostbaar omdat mijn droombaan simpelweg ophield om te bestaan. Samen met mijn oud-collega’s richtten wij de vereniging School voor de kunsten op. Zoals zoveel mensen in de cultuursector ging ik dus als freelancer aan de slag. Het valt echter niet mee om je artistieke ambities op pijl te houden terwijl je als ondernemer ook ‘economisch moet overleven’.
Dit lukte gelukkig vrij goed en mijn bedrijf ‘Digital Creativity’ werd in 2022 genomineerd voor de ‘Start To Grow’ innovatie award. Dit leverde veel bekendheid op en met behulp van mijn goede collega Ismène Elbers lukte het om in het buitenland door te breken. Mijn unieke concept van cultuureducatie en technologie is in de Europese unie bijzondere populair.
Ik vind het nog steeds onwerkelijk dat ik als bescheiden Roosendaler een plekje heb weten te bemachtigen tussen grote organisaties uit Brussel, Berlijn, Barcelona, Malta, Praag, London, Zagreb, Oslo, München, Wenen, Rome en Madrid.
Technologie heeft vaak de reputatie dat het iets kils en onmenselijks heeft. Met het door mij ontwikkelde concept probeer ik dat te veranderen. Simpelweg door de belangrijkste menselijke waarde van de creativiteit hieraan toe te voegen. Op deze manier worden fotografie, film, game design, holografie, 3D-print, animatiefilm, green screen, augmented reality, virtual reality en kunstmatige intelligentie echte artistieke instrumenten. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik mijn eigen dromen aan het najagen ben. Iets wat ik iedereen toewens. Wees betekenisvol en jaag je eigen dromen na, zelfs als dit ‘digitale’ dromen zijn!
Adresgegevens
Bovendonk 111
4707 ZH
Roosendaal
© 2023 CultuurPrijsRoosendaal – Alle rechten gereserveerd | Realisatie De Reclamekamer