Nominaties 2020

Cultuurprijs Roosendaal

De genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal voor 2019-2020 zijn bekend. Het culturele jaar begon veelbelovend maar kreeg een onaangename wending toen covid-19 de kop op stak. Veel culturele activiteiten moesten worden uitgesteld of geannuleerd. De klap is voor velen, binnen en buiten de culturele sector, nog steeds voelbaar.

De coronacrisis heeft ook zijn uitwerking op de uitreiking van de Cultuurprijs. Er viel dit jaar wat minder te kiezen. Toch was de jury het er unaniem over eens: de uitreiking moet wel doorgaan, al is het in een andere vorm. Het is de manier om cultuuraanbieders en -liefhebbers  in de gemeente Roosendaal een hart onder de riem te steken en het belang van cultuur nog eens te onderstrepen.

Bekijk alle nominaties van 2020

Cultuurprijs roosendaal

De kunstenaars
van TONG IV

Expositie museum Tongerlohuys

Stichting
Heerl’k

Halloween en Winterfeest

Heerl’k Oranje

Wat is er anders aan de uitreiking?

Dit jaar is er geen Jongerenprijs. De uitreiking vindt ook wat later in het jaar plaats dan je van ons gewend bent. Ook dat is te wijten aan het coronavirus. Ondanks de maatregelen belooft de uitreiking wel weer een mooie avond te worden. De Cultuurprijs Roosendaal 2020 wordt uitgereikt op vrijdag 20 november 2020 in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 te Roosendaal. Behalve de Cultuurprijs wordt er ook een hele bijzondere oeuvreprijs uitgereikt.

En de genomineerden zijn...

Hoewel het aanbod wat minder uitgebreid was dan andere jaren was het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken. Met hun kennis en expertise hebben zij de volgende genomineerden vastgesteld: Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten.

En jouw stem gaat naar ...?

Binnenkort is het woord aan jou want van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kun jij via http://cultuurprijsroosendaal.nl/ stemmen op jouw favoriet voor de Cultuurprijs. Op de website vind je meer informatie over de genomineerden.