Jongeren
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Is 'Kim ter Horst' jouw favoriet?

Jongeren

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Kim ter Horst

THNX

Kim ter Horst is een 24-jarige Kunstenaar en illustrator uit Roosendaal. In haar werk richt ze zich het liefst op identiteit van mensen en mentaal welzijn. Tijdens Kims studie aan de Kunstacademie liep ze vast met zichzelf, waardoor ze deze periode als ‘donker’ ervoer.

Achteraf heeft ze deze periode toch als zeer waardevol beschouwen. ‘Licht’ werd intenser gevoeld. Contrast gaf inzicht. Tijdens haar afstudeertraject ontstond de behoefte om iets te gaan doen met het gevoel dat ze aan haar ‘reis door het contrast’, overhield: Dankbaarheid. En dus niet alleen voor het licht.

Met ‘alleen licht’ is er niets te ervaren, net als wanneer er ‘alleen donker’ is. Pas wanneer objecten gaan spelen met licht en een schaduwspel achterlaten, wordt het kunstwerk zichtbaar. Contrast staat voor Kim voor een mensenleven waarin de mogelijkheid zich voordoet om te ontwikkelen. Het creëert waarde, ervaringen, intenties, levenslijnen en leert ons ontdekken wat licht eigenlijk is.

Voor de (solo) kunstexpositie THNX- The Art Of Contrast, portretteerde Kim mensen die ze door de jaren heen heeft ontmoet en gesproken over dankbaarheid. Allemaal hebben ze licht en donker ervaren. Ook zijn ze allemaal dankbaar voor hun levensloop. Deze mensen hebben allemaal een uniek schaduwpatroon ontworpen, die hun levens representeren (hoe licht en donker afwisselden). Deze schaduwpatronen worden over hun portretten geprojecteerd, die naast de inspirerende gesprekken, werden tentoongesteld bij de expositie. Ook heeft Kim vanuit haar eigen gevoel en ervaring aanvullend werk gemaakt, met behulp van schaduw, licht en natuurlijk dankbaarheid.

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Kim werkt rond maatschappelijke thema’s en gaat daarbij samenwerkingen aan met anderen door middel van haar werk. Ze schuwt geen experimenten en daagt zichzelf uit.

Een ruwe diamant met veel potentieel.

@kimterhorst my art exhibition opens next week... Roosendaal, 30oct/12nov More info: www.kimterhorst.nl/recenteprojecten #grateful #art #dankbaarheid #contrast #kunst #expositie ♬ Gold Dust [Mix Cut] - Original Mix - Galantis
impressies

Fotografie: © Cultuurprijs Roosendaal