professionele makers
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Is 'Nick Kawaler' jouw favoriet?

Professionele makers

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Nick Kawaler

Proost op je Gezondheid

Mijn passie voor film maken wordt gedreven door mijn liefde voor het vertellen van verhalen. Of dit nou commercieel, informatief of cultureel is. Ik geniet ervan om met mijn camera op pad te gaan en gebeurtenissen, werelden en verhalen tot leven te brengen.

Ben gefascineerd door de magie van het maken van films en hoe verschillende elementen samen kunnen komen om een verhaal te creëren dat invloed heeft op het publiek. Het is geweldig om mijn verbeelding en creativiteit te gebruiken om films te maken waar mensen van kunnen genieten en die een verschil kunnen maken.

Vanuit een idee van Jeugdboa Jackie en Jeroen maakte ik de documentaire Proost op je Gezondheid. Dit begon als een klein project, maar liep al snel uit tot iets groters. We merkten dat het breed werd gedragen en bonden partners aan ons zoals het Bravis, GGD West-Brabant, Stichting Halt en NIX18. En natuurlijk de mogelijkheden vanuit de Gemeente Roosendaal. De documentaire had een geweldige premiere in de bioscoop met meer dan 150 gasten. Ook is de documentaire opgepakt als officieel promotie materiaal voor de landelijke campagne van NIX18. Daarnaast lopen er nog gesprekken met het Ministerie van VWS.

Als maker was dit voor mij een ultiem project waar ik alles uit kon halen. De stijl van het filmen, de interview settings, de tussenshots, de verhaallijn, muziek keuzes en daarbij ook het technische gedeelte om alles goed op te nemen qua beeld en geluid. Ik ben zeer trots op het resultaat wat wij samen hebben neergezet!

– Meer informatie over de docu op www.proostopjegezondheid.nl

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Nick gaat duidelijk de uitdaging als filmmaker niet uit de weg. Hij weet emotie over te brengen en kan wensen visueel vertalen. Met zijn krachtige video’s brengt hij cultuur en maatschappelijke thema’s samen.

Zijn nieuwste documentaire werd landelijk opgepikt en ingezet als campagne voor NIX18.

impressies

Fotografie: © Wilfred van Tilburg