Cultuurprijs 2022

Wie gaan
wij dit jaar
nomineren?!

Fotografie: © Christian Keijsers fotografie

Cultuurprijs Roosendaal 2022

Stel jouw genomineerde voor!

De Cultuurprijs van afgelopen jaar 2021 was weer een enorm succes. Ook dit hopen we weer op zo’n succesverhaal.

Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal reikt eenmaal per jaar de Cultuurprijs Roosendaal uit aan culturele makers of (amateur)verenigingen voor hun verdiensten voor de stad.

Drie prijzen waarvan één nieuwe, professionele makers.

Er worden ieder jaar drie prijzen uitgereikt: De Cultuurprijs Professionele Makers, De Cultuurprijs Roosendaal en De Cultuurprijs Jongeren. Voor elke Cultuurprijs wordt een geldprijs van €2000 beschikbaar gemaakt. Het doel van de prijs is het stimuleren van culturele initiatieven en kunstenaars.

Let op, dit jaar is er ook weer de Jongerenprijs, vergeet dit jong talent niet te steunen met jouw nominatie!

"Het doel van de prijs is het stimuleren van culturele initiatieven & kunstenaars."

Wie zit er dit jaar in de race?

Nomineer jouw favoriet voor de Cultuurprijs 2022

Nog tot december 2022 kan jij jouw nominatie voor de Cultuurprijs 2022 doorgeven aan de jury van de Cultuurprijs Roosendaal.

Met de Cultuurprijs Roosendaal worden personen, verenigingen, instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal leveren en die zich inzetten voor het sociale – culturele leven in de gemeente Roosendaal. De Jongeren Cultuurprijs Roosendaal, een aanmoedigingsprijs, wordt uitgereikt aan een verdienstelijk persoon of organisatie bestaande uit jeugd jonger dan 25 jaar, die op de meest relevante wijze aan de lokale cultuur, op welk gebied dan ook, bijdraagt of poogt te verbeteren.

Flitst er bij het lezen van deze beschrijvingen meteen een naam door je hoofd? Laat het ons weten! Een persoon, vereniging of organisatie nomineren voor de Cultuurprijs 2022 kan vanaf heden via onze website of door een  e-mail te sturen naar cultuurprijsroosendaal@gmail.com.

Begin 2023 zal een shortlist met de definitieve genomineerden bekend gemaakt worden door de jury, waarna je via de website www.cultuurprijsroosendaal.nl kan stemmen op jouw favoriete genomineerde.