Verenigingen
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Is 'Rockin´Wouw' jouw favoriet?

Verenigingen

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Rockin´Wouw

Rockin'Wouw 2022

Rockin´Wouw, het jaarlijks terugkerend rock & roll evenement voor jong en oud. Proef de sfeer van de jaren 50 en 60, gegoten in een gratis evenement inclusief topbands, heerlijke eten, retro vintage markt, een old-timer meeting en rock n roll dansgroep the Thunderbirds met hun geweldige dansshow.


Alles wat rock n roll ademt vind je terug op de mooie nostalgische markt van Wouw. Ook voor de kids wordt gezorgd middels een kinderplein en een minikermis. Wij hopen natuurlijk dat dit onze toekomstige festival bezoekers worden.
Onze missie is tenslotte het gevoel en onze passie over te dragen aan de nieuwe generatie.

Onder de bezielende leiding van Walter Voorheijen en Niels Bakker zetten zij al 5 jaar Wouw en mede daarmee de gemeente Roosendaal op de kaart. Bezoekers aan het festival komen zowel uit de regio als van ver daarbuiten. Zelfs fans vanuit diverse Europese landen weten Wouw inmiddels te vinden.

Begonnen vanuit een 2 mans productie naar een team van zo’n 20 leden is Rockin’ Wouw inmiddels uitgegroeid tot een landelijk festival met internationale allure.

Tevens vinden wij het maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk en hebben derhalve in samenwerking met Heemkunde Kring de Vierschaer een prachtige foto expositie over het leven in Wouw ten tijde van de jaren vijftig en zestig opgezet. De opbrengst van deze expositie kwam geheel ten goede aan de renovatie van het icoon van Wouw, de prachtige St. Lambertuskerk waarmee dus ook een bijdrage werd geleverd aan het maatschappelijk belang.
Wij zijn Rockin’ Wouw!

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Rockin’Wouw is een zeer gevarieerd en mooi evenement voor de gehele Roosendaalse gemeenschap. Het festival biedt voor ieder wat wils en is bovendien gratis te bezoeken. Een echte aanwinst voor onze mooie gemeente.

In alle verschillende delen van hun project is de bezieling van de organisatie voelbaar.

impressies

Fotografie: © Cultuurprijs Roosendaal