Jongeren
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Is 'Sara van Gaans' jouw favoriet?

Jongeren

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Sara van Gaans

Horizon

Ik ben Sara van Gaans, 15 jaar en maak al m’n hele leven muziek. Al toen ik een klein meisje was zong ik al uit volle borst mee met Disney liedjes en danste ik op tafel.

Ik zit nu in de 4e klas van VWO op ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Ik doe daar de vooropleiding muziek, dat is ontzettend leuk en het geeft me veel kansen om o.a op het podium te staan.

Tijdens Corona was ik achter de piano gaan zitten en was ik begonnen met schijven. Ik heb inmiddels al heel wat nummers, maar één van de meest bijzondere nummer is ‘Horizon”. In dit lied vertel ik een oorlogsverhaal, de oorlog in Oekraïne op precies te zijn. In het nummer gaat het over een meisje dat haar stad, haar land moet verlaten door bommen die vallen. Het gaat over het opgeven, vallen, maar ook uiteindelijk weer opstaan en vechten voor je rechten, zodat ze kan terugkeren maar haar vaderland.

Bij het Bevrijdingsconcert in oktober 2022, mocht ik ‘Horizon’ spelen met de muziekvereniging Roosendaal. Dat zal ik nooit vergeten, dat was ontzettend speciaal.

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Sara heeft de actualiteit gepakt en deze gecombineerd met haar talent, wat geresulteerd heeft in een prachtig nummer. Het toonvoorbeeld van jong, lokaal talent, dat bovendien niet schroomt om dat talent met Roosendaal te delen.

Sara straalt plezier uit in alles wat ze doet, waarmee ze anderen inspireert.

impressies

Fotografie: © Cultuurprijs Roosendaal