Professionele makers
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Zijn 'Sebas & Wes' jouw favoriet?

Professionele makers

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Sebas & Wes

Als het morgen maar weer goed is

Wij zijn Sebas & Wes, 2 theatermakers uit Roosendaal. Als beste vrienden hadden we de droom om samen een voorstelling te maken. Toen we die droom in 2019 met onze debuutvoorstelling VRIEND. waar maakte, wisten we één ding zeker: dit smaakt naar meer.

Al snel werden nieuwe ideeën geboren, teksten geschreven en zelfs een band toegevoegd. Op 25 november 2022 gingen we in première met een volledig zelfgeschreven show die we maar liefst 3 keer mochten opvoeren. Met gevoel voor humor en liefde voor muziek namen we bezoekers mee in een avondvullend en muzikaal cabaretprogramma genaamd: ‘Als het morgen maar weer goed is’.

In onze theatervoorstelling nemen we je een week lang mee naar ‘Camping De Gekke Geit’ waar je middels een retraite even heerlijk tot rust komt, je ontsnapt aan het dagelijkse kantoorleven en waar je problemen normaal mogen zijn.

We vertellen het verhaal van de camping, het verhaal van onszelf en maken maatschappelijke problemen bespreekbaar aan de hand van 4 voorbereide retraite sessies. Althans, dat proberen we.

Die retraite gaat namelijk niet zoals gepland. Wes is onvoorbereid, Sebas overenthousiast en veel te zweverig. Telefoons en alcohol zijn verboden, voor zover dat lukt. Eigenlijk gaat er van alles fout op de camping: onmogelijke yogahoudingen, heel de camping wakker geschreeuwd, en het luchtbed lek. En of dat nog is opgelost? Ach, wat maakt het ook uit, Als het morgen maar weer goed is.

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

Wat mooi wat deze twee grappige jonge makers samen neerzetten. Begonnen bij een idee in een Roosendaals café, intussen uitgegroeid tot een theaterduo dat zowel in Roosendaal als Breda het theater weet te vullen.

Ze weten de juiste partners te vinden en maken gebruik van ander Roosendaals talent waar ze zelf tekort schieten.

impressies

Fotografie: © HaLu