Verenigingen
Genomineerde Cultuurprijs 2022

Is 'Stichting PuurSzang' jouw favoriet?

Verenigingen

Genomineerde Cultuurprijs 2022

Stichting PuurSzang

Eleanor Rigby

Op 28 mei 2021 zag onze stichting het levenslicht. Wij stellen ons ten doel de amateurzang in de regio Roosendaal te stimuleren, dit een podium te geven en hierbij de samenwerking aan te gaan met zo veel en divers mogelijk reeds bestaande culturele instanties.

Het is onze ambitie om de zangkunst op een zo origineel mogelijke theatrale wijze in de spotlights te zetten. Dit doel bereiken we middels het creëren van geheel ‘eigenwijze’ voorstellingen. Onze slogan is dan ook: “Verhalend theater, met het accent op zang!”

We willen graag ‘anders zijn dan anderen’, maar zeker ook aanvullend op en samenwerkend met het reeds bestaande culturele veld van Roosendaal en omstreken. Cultuur dient immers te verbinden! Onze eerste voorstelling was de muzikale vertelling (kortom de popstory)…

‘Eleanor Rigby-een Beatles-popstory’.

Een voorstelling was een fictieve muzikale geschiedenis (uiteraard over Eleanor Rigby en Benjamin Jones), waarin de intermezzo’s van een vertelster samen met een groot aantal naar het Nederlands ver-/hertaalde liedjes van ‘The Beatles’ de basis vormden voor een meeslepende theateravond.

Een avond waarin we ons publiek meevoerden naar vervlogen muzikale tijden om het zo op eigen frisse wijze kennis te laten maken met de vertrouwde Beatles-sound.
De oorspronkelijke Beatles-liedjes zijn voor zang gearrangeerd door Bart van Gorp en her-/vertaald door Stef Broos.

De deelnemers van PuurSzang, in leeftijd variërend van 15 t/m 55, zorgden voor de meeslepende zang.

Tot ziens in het theater of op: www.puurszang.nl

Is dit jouw favoriet?

Dit vindt de jury:

PuursZang kiest voor een nadruk op zang, maar betrekt ook heel wat andere kunstvormen in de voorstelling. Leden met verschillende leeftijden staan naast elkaar op het podium en krijgen de kans om te groeien in hun talent en passie.

Klassieke songs krijgen een nieuw jasje, verwerkt in een verhaal met een duidelijk Roosendaalse knipoog.

impressies

Fotografie: © Cultuurprijs Roosendaal