prijswinnaar
Cultuurprijswinnaars 2022

Alle winnaars op een rij!

In een volle theaterzaal in het Cultuurhuis Bovendonk werden zaterdagavond 28 januari de Cultuurprijzen van Roosendaal uitgereikt.

Fotografie: © Christian Keijsers fotografie

Cultuurprijs uitreiking wederom een daverend succes!

De winnaars zijn bekend!

In een volle theaterzaal in het Cultuurhuis Bovendonk werden zaterdagavond 28 januari de Cultuurprijzen van Roosendaal uitgereikt. De jury had de eer om uit de ingezonden culturele projecten drie genomineerden per prijs te selecteren, waarna zij samen met het publiek de winnaars mochten kiezen.

De avond werd gepresenteerd door Stijn Roovers, die muzikaal ondersteund werd door de Jongens van de Band. Uiteindelijk gingen het theaterduo Sebas & Wes, Rockin’ Wouw en Sara van Gaans met de prijzen naar huis, na lovende woorden van de jury. De jury bestond uit Claartje Rijkers, William Schaffels, Benjamin Scheltema en Isa de Jong.

Wethouder Arwen van Gestel benoemde cultuur de ‘ruggengraat van de samenleving’. Naast het bekijken van mogelijkheden voor muziekcentrum de Suite, gaf hij aan vooral te willen inversteren in cultuur voor jongeren en jongvolwassenen. Op deze manier wil hij jongeren een plek en een kans geven in de culturele sector in Roosendaal, zonder dat ze vertrekken naar ‘grote’ steden.

Professionele makers

Sebas & Wes, de winnaars van de Cultuurprijs Makers, wonnen met hun voorstelling ‘Als het morgen maar weer goed is’. Een voorstelling die zich afspeelt op een camping, waar ze alle issues van het campingleven bespreken. Dit allemaal onder begeleiding van een live band. Sebas & Wes ontvingen uit handen van Benjamin Scheltema een cheque ter waarde van €3.000,-.

Play Video

Uitreiking Cultuurprijs Roosendaal 2022 in 1 minuut!

Video: © Eyedetail

Verenigingen

Stichting’ Rockin Wouw won de Cultuurprijs verenigingen en kregen van Claartje Rijkers tevens een bedrag van €3.000,-. De Stichting organiseert dit rock-evenement al zes jaar. Samen met hun team van inmiddels 15 vrijwilligers bouwen ze verder aan het evenement met als doel het sentiment, de geweldige muziek en de gezelligheid van de jaren ‘50 en ‘60 overdragen aan een nieuwe generatie.

Jongerenprijs

Sara van Gaans won de Jongeren Cultuurprijs, uitgereikt door wethouder Arwen van Gestel. Sara wint hiermee een coaching- en ontwikkelingstraject t.w.v. € 2.000,- bij Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. In 2022 schreef Sara haar eigen nummer ‘Horizon’ wat zij mocht zingen op het Bevrijdingsconcert.

De Cultuurprijs Roosendaal wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.

Fotografie: © Christian Keijsers fotografie

Wie zit er dit jaar in de race?

Nomineer jouw favoriet voor de Cultuurprijs 2023

Nog tot december 2023 kan jij jouw nominatie voor de Cultuurprijs 2023 doorgeven aan de jury van de Cultuurprijs Roosendaal.

Met de Cultuurprijs Roosendaal worden personen, verenigingen, instellingen beloond, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal leveren en die zich inzetten voor het sociale – culturele leven in de gemeente Roosendaal. De Jongeren Cultuurprijs Roosendaal, een aanmoedigingsprijs, wordt uitgereikt aan een verdienstelijk persoon of organisatie bestaande uit jeugd jonger dan 25 jaar, die op de meest relevante wijze aan de lokale cultuur, op welk gebied dan ook, bijdraagt of poogt te verbeteren.

Flitst er bij het lezen van deze beschrijvingen meteen een naam door je hoofd? Laat het ons weten! Een persoon, vereniging of organisatie nomineren voor de Cultuurprijs 2023 kan vanaf heden via onze website of door een  e-mail te sturen naar cultuurprijs@cultuurverbindtroosendaal.nl

Begin 2024 zal een shortlist met de definitieve genomineerden bekend gemaakt worden door de jury, waarna je via de website www.cultuurprijsroosendaal.nl kan stemmen op jouw favoriete genomineerde.